Bij de SAG neemt samenwerking een centrale plaats in. Je werkt samen met jouw team in de huisartsenpraktijk. Bij elk gezondheidscentrum werken twee of meer huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners. Je hebt dus altijd iemand om mee te sparren of die jouw taken kan overnemen.

Ook binnen de centra wordt nauw samengewerkt. In onze zestien gezondheidscentra hebben we een breed zorgaanbod dat goed is afgestemd op onze wijkbewoners. Verschillende disciplines werken samen, zodat wijkbewoners alles kunnen vinden wat ze aan zorg nodig hebben, – in elke levensfase en op elk gebied. Door de korte lijnen met de andere eerstelijns zorgverleners kun je de patiënten integrale, laagdrempelige zorg bieden.

En ook buiten de centra heeft SAG samenwerkingspartners. Denk aan andere zorg- en welzijnsaanbieders in de wijk en de tweede lijn, maar ook bijvoorbeeld aan de gemeente en de zorgverzekeraar. Doordat de SAG een grote organisatie is die namens veel huisartsen en patiënten spreekt, zijn we een geprefereerde onderhandelings- en samenwerkingspartner en kunnen we veel bereiken.


We komen elke dag een kwartiertje samen met alle collega’s uit de praktijk. Heel informatief is dat. En elke vrijdagmiddag komen we samen met de andere disciplines die in het pand aanwezig zijn. Huisartsen, fysio en logopedist gaan dan samen lunchen. Dit is niet alleen erg gezellig; door een beter onderling contact, verbeteren we ook gezamenlijk de zorg voor onze patiënten. ~ Stijn Verschuren, huisarts GC Haveneiland