doorgroeien naar spreekuur ondersteuner huisarts (SOH)

“Ik werk sinds zes jaar in het gezondheidscentrum, waar ik ben begonnen als doktersassistente. Op dit moment heb ik mijn eigen spreekuur, waar ik voor patiënten zorg met veelvoorkomende klachten als keelontsteking of oorontsteking. Ook beantwoord ik vragen. Lichaam en psyche interesseren mij enorm.”
Leila Berl, doktersassistent / SOH, GC Borgerstraat


afwisseling in je werk door team van assistenten

“Een normale werkdag begint om 8 uur, dan gaat namelijk de telefoon aan. We zijn dus altijd iets eerder aanwezig zodat we even rustig kunnen opstarten met wat thee of koffie. Er is dan een taakverdeling tussen de assistenten. Sommigen handelen de telefoon af, andere spreekuur ondersteuning of de balie. Dit wisselt per dag zodat je niet elke dag het zelfde doet.”
Esra Çolak, doktersassistente GC Pampuslaan


uitdagend werk door meerdere locaties

“Ik werk 3 dagen per week in een gezondheidscentrum en 1 dag per week bij het BUP center. In het BUP center bellen we mee met centra waar het druk is. Dat werk is enorm verfrissend, want je krijgt te maken patiënten van verschillende populaties uit de hele stad. Het doet mij denken aan het werk dat je als triagist doet voor de huisartsenpost. Je krijgt daarmee een enorme uitdaging, waarin je scherp moet blijven.”
~ Souad Amoum, doktersassistente Back-Up Center